miércoles, 9 de mayo de 2007

SL EN EDUCACIÓ: ÉS UNA QÜESTIÓ DE VALORS, NO DE TECNOLOGÍA

I si parlem d'educació? Que hem pogueu dir? Com a futures docents, esteu dispostes ha introduir el SL en les vostres aules o a utilitzar-les per a fer treballs de la carrera?
Hi ha dos corrents de pensaments que ens convencen de la introducció del SL a l'educació:
- Per raons pragmàtiques: millor calitat, menos cost, major seguretat, estabilitat, integració, etc.
- Superioritat ética, moral i política.
Quan jo anava a l'escola i vaig donar informàtica (que era aquella optativa que només ens deixaven cursar un any durant tota l'ESO i en la qual tots ens pegàvem per cursar-la), el mestre no ens parlava de SL, i açò segur que ja deuria existir. Només treballavem el word, el paint i poc més. Però clar, segurament aquest home, al ser un homa major no sabia molt d'ordinadors, ni de software ni de funcinament de programes, i li resultava prou difícil esplicar-nos word i paint... COM PA POSAR-SE A EXPLICAR SOFTWARE LLIURE!!
A batxiller vaig tornar a cursar informàtica, però aquesta vegada el mestre era molt més jove, vam treballar diversos programes, i també ens va introduir en el software lliure. Vam treballar alguna cosa amb Linux i vam portar tots un cd a classe per a que ens gravara el programa (era legal, doncs és SL). Allò que més ens agradava era jugar al frozen bouble mentres el mestre explicava...
Stallman va exposar les seues raons de perquè hi ha que utilitzar software lliure en educació. Estic totalment dacord amb els seus arguments.
Pareuse a pensar si l'escola tinguera que comprar un software privat per a cada ordinador del col.legi, doncs utilitzar un per a tots és il.legal. S'imagineu els diners que invertiria el ministeri en software?? Doncs SL molt millor, aixì els diners que s'estalvia en software el pot utilitzar per a altres coses més necessàries.
A més, el software ens beneficia a tots. Podem modificar els programes i fer-los de més qualitat. Podem publicar aquestes modificacions a internet i beneficiar-nos tots de les millores.
Al ser més barat el seu cost que el software privatiu, ens podem estalviar els abusos de les empreses privades.
Al principi de llegir aquest document no estava molt convensuda de la utilització del SL, doncs com he dit abans pensava que la seua única diferència amb els demés softwares era el preu. Però després de llegir els articles, pot ser que comence a utilitzar-lo.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Amiable brief and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.